sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

οι απολογίες των πρώτων από τους 27 κατηγορούμενους για την φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην Παιανία το Μάρτιο

Αρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων
Ξεκίνησαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι απολογίες των πρώτων από τους 27 κατηγορούμενους για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου κατά τη συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Παιανίας, το Μάρτιο του 2007.
Οι πρώτοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και ότι βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων, που θα γινόταν στην Παιανία.
Μάλιστα ένας εξ αυτών αναίρεσε την προανακριτική και την ανακριτική κατάθεσή του, στην οποία είχε κατονομάσει πέντε εκ των συγκατηγορουμένων του, ως δράστες της συμπλοκής και συμμετέχοντες στην ανθρωποκτονία του 25χρονου φιλάθλου.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τίποτα από όσα είχε πει τότε, δεν ισχύουν και ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από την Αστυνομία ώστε να προβεί σε αυτή την κατάθεση και να επαναλάβει τους ισχυρισμούς εκείνους ενώπιον της ανακρίτριας.
Τόσο ο εισαγγελέας, όσο και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου επεσήμαναν στον κατηγορούμενο ότι κρίνονται ανθρώπινες ζωές από τη δίκη και ότι αν είχε δεχθεί πιέσεις, θα έπρεπε να το έχει πει εγκαίρως.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε τρομοκρατηθεί καθώς, όπως είπε, «ήμουν 18 χρονών και με έβαλαν στη φυλακή».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η δικαστική διαδικασία την ερχόμενη Παρασκευή καθώς τότε θα απολογηθούν οι εννέα κατηγορούμενοι που βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.