sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αναβλήθηκε η απόφαση για τη συμπλοκή οπαδών στην Κόρινθο

Αναβλήθηκε η απόφαση για τη συμπλοκή οπαδών στην Κόρινθο    12/06/2012

Πέντε βασικοί μάρτυρες εξετάστηκαν για την υπόθεση σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή που είχε γίνει πέρυσι στην Κόρινθο, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Η υπόθεση αναβλήθηκε για την Τρίτη, 26 Ιουνίου. Έξω από το Δικαστήριο της Τρίπολης προκλήθηκε μικροένταση εναντίον των εκπροσώπων του τύπου, ενώ σε μία πλευρά ήταν συγκεντρωμένα άτομα τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν στις φυλακές Ναυπλίου.

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχε σημειωθεί πέρυσι το Μάιο, στην Κόρινθο. Τότε είχε γραφτεί ότι τρία άτομα της μίας ομάδας είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ επτά οπαδούς της άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια δύο από αυτούς, ηλικίας 27 και 28 ετών.

Οι δύο τραυματίες είχαν διακομισθεί εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου. Στον τόπο του επεισοδίου είχαν βρεθεί δώδεκα κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Το επεισόδιο ήταν συνέχεια μιας άλλης συμπλοκής που είχε γίνει νωρίτερα έξω από

το Σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κόρινθο.

Τρία άτομα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, κατά συρροή, οπλοχρησία και οπλοφορία. Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην Τρίπολη.

Να σημειωθεί συνήγορος των τριών κατηγορούμενων είναι η γνωστή δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ. που εχει αναλαβειτην υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμενο στην πολυκροτη δικη της παιανιας ο ενας κατηγορουμενος απο την υποθεση αυτη και ο άλλος απο την υπόθεση της παιανιας
ειχαν συλληφθει στα συνορα 19-5-2011

Στο χώρο του δικαστηρίου βρίσκονται από το πρώι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και πολύς κόσμος που περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ως το τέλος Ιουνίου η απόφαση για το φονικό!

Ως το τέλος Ιουνίου η απόφαση για το φονικό!

11/06/2012, (8 μέρα)



Με την κατάθεση τριών μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Βασίλη Ρουμπέτη, καθώς και με ανάγνωση εγγράφων, συνεχίστηκε για όγδοη μέρα στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Λεκτική αντιπαράθεση της Αφροδίτης Φιλοπούλου με τη Νένα Χρονοπούλου και ένταση μεταξύ των δικηγόρων! Την Τετάρτη απολογούνται οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Ρουμπέτη εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Εφετείο η γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του Τάσου Μητρόπουλου, Νένα Χρονοπούλου. Μεταξύ άλλων, κατέθεσε:

«Γνωρίζω τον Βασίλη από τον 2005. Τον χρησιμοποιούσα για να με μεταφέρει με το ταξί στο νοσοκομείο για τις φυσιοθεραπείες του παιδιού μου. Την πρώτη φορά με εντυπωσίασε γιατί ήταν ο μόνος που κατέβηκε, με βοήθησε με τις τσάντες και είχε και παιδικό καθισματάκι στο ταξί. Αυτός ήταν ο λόγος που από τότε τον χρησιμοποιούσα 4-5 φορές την εβδομάδα.

Είμαι σίγουρη ότι τη μέρα του φονικού δούλευε με το ταξί. Μπορεί να μετέφερε και εμένα, αν όχι την Πέμπτη (σ.σ. μέρα των επεισοδίων), σίγουρα την Παρασκευή.

Είναι επαγγελματίας, σταθερός χαρακτήρας, δεν λέει ψέματα και είναι άξιος εμπιστοσύνης».
Η Νένα Χρονοπούλου ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή για την παρουσία του Βασίλη Ρουμπέτη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στον τελικό του κυπέλλου:

«Ο Βασίλης μπήκε στο γήπεδο στον τελικό του κυπέλλου, για να φέρει το κύπελλο στο μωρό. Για εμάς μπήκε μέσα. Μας είχε πάει και με το ταξί. Ποτέ ο Βασίλης δεν μας έχει ζητήσει έστω ένα εισιτήριο για κάποιο αγώνα, ενώ γενικά ο κόσμος μας τρελαίνει με τα εισιτήρια».

Για το γεγονός ότι η σύζυγος του Βασίλη Ρουμπέτη (τότε αρραβωνιαστικιά του) του κατέστρεψε το κινητό λίγες μέρες μετά το φονικό, η Νένα Χρονοπούλου ανέφερε: «Η αρραβωνιαστικιά του Βασίλη τον ζήλευε πολύ. Του έχει σπάσει πολλά κινητά».

Μετά την κατάθεση της ηθοποιού και έξω από την αίθουσα, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ εκείνης και της μητέρας του δολοφονηθέντα, Αφροδίτης Φιλοπούλου, που έληξε γρήγορα.


(KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΆΛΗ ΘΥΜΩΣΕ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΆ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)».

Εντός της αίθουσας, η δικηγόρος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, είπε προς την έδρα: «Σήμερα στο κτίριο δικάζονται και τα Ες Ες (σ.σ. εννοούσε τη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη σε άλλο όροφο του Εφετείου). Δεν ξέρω πώς θα φύγω. Δεν είναι δυνατόν να στήνει μάρτυρες η πολιτική αγωγή και να βάζει μητέρες να φωνάζουν για τις εντυπώσεις».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Ρουμπέτη, κατέθεσε και ο Ιωάννης Μπραϊμάκης, εργοδότης του κατηγορούμενου όταν ο τελευταίος δούλευε στα ψυγεία «Ευρώπη», όπου εργαζόταν για ένα διάστημα και ο Μιχάλης Φιλόπουλος:

«Ο Βασίλης δεν μου είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Ήμουν ευχαριστημένος από αυτόν. Τον Φιλόπουλο δεν τον είχα εγώ στο γραφείο μου. Δούλευε για άλλον. Εκ των υστέρων έμαθα ότι δούλευε κι αυτός στα ψυγεία «Ευρώπη». Αποκλείω το να γνωρίζονταν οι δυο τους εντός της δουλειάς, τουλάχιστον εντός ωραρίου».

Τέλος, κατέθεσε και ο Παναγιώτης Ζαχαράκης, κουμπάρος του Ρουμπέτη (σ.σ. έχει βαφτίσει την κόρη του κατηγορούμενου):

«Τον Βασίλη τον ξέρω δέκα χρόνια. Είμαι φίλος με τον πατριό του, ενώ έκανε δουλειές και για μένα με το ταξί. Εγώ τον πιστεύω σε αυτά που λέει. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ένα ήρεμο και καλό παιδί.

Δεν γνωρίζω αν έχει άλλη εμπλοκή με τη δικαιοσύνη και αν έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Γι’ αυτή την υπόθεση ξέρω ότι είχε φάει ξύλο. Επίσης, δεν γνωρίζω που υπηρέτησε τη θητεία του.

Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και πολλές φορές τον προκαλώ κιόλας. Ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας».
Εξάλλου, η δικηγόρος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατέθεσε αίτημα προς το δικαστήριο ώστε να παραστεί και να καταθέσει ο ιατροδικαστής και να πει ποια χτυπήματα ήταν τα θανατηφόρα. Το αίτημά της απορρίφθηκε, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Φιλόπουλου, Θέμης Σοφός βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει:

«Για πρώτη φορά φαίνεται να αναγνωρίζετε ότι το μαχαίρι του Ρουμπέτη μπορεί να ήταν ένα από τα φονικά όπλα κατά του Μιχάλη Φιλόπουλου. Με το αίτημα σας φαίνεται ότι δεν το αποκλείετε».

Γενικότερα, πάντως, υπήρξαν συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των δικηγόρων της οικογένειας και της Ιωάννας Κούρτοβικ, που ο πρόεδρος του δικαστηρίου φρόντιζε να «σβήνει» εν τη γενέσει τους.

Το δικαστήριο, τέλος, ανέγνωσε:

-Την ιατρική γνωμάτευση για τον μάρτυρα Κοσμά Δημητρά (δεν δύναται να μετακινηθεί)

-Την υπεύθυνη δήλωση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί γνησιότητας των όσων προέβαλε η εκπομπή του

-Την επιστολή του Χρήστου Σακάτη προς την οικογένεια Φιλόπουλου τον Μάρτη του 2008

-Τις ιατροδικαστικές εκθέσεις

-Τις μαρτυρικές καταθέσεις των Δημητρά και Κουρατζή

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 13/6 και θα περιλαμβάνει τις απολογίες των κατηγορούμενων. Την Τρίτη 19/6 θα αγορεύσει η εισαγγελέας και την Παρασκευή 22/6 θα αγορεύσουν οι δικηγόροι. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου η δίκη θα έχει ολοκληρωθεί.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
  

 02/06/2012, 7η ημέρα
Με τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καταθέτουν, συνεχίστηκε την Παρασκευή στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων και για 7η ημέρα, η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Καθοριστικές, σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις, οι καταθέσεις φίλων και συγγενών των κατηγορουμένων. Αναγνώστηκαν έγγραφα και επισκοπήθηκαν φωτογραφίες. Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.
 Πρώτη μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του κατηγορούμενου, Νίκου Βαγιόπουλου, Σοφία Πρίκα:
«Ξέρω αυτά που μου είπε ο ίδιος ο Νίκος. Πήγε με το μηχανάκι και μάλιστα δέχτηκε πέτρα στο πόδι. Φοβήθηκε λόγω του προβλήματος υγείας που έχει. Έχει αιμάτωμα στο κεφάλι μετά από ένα παλαιότερο ατύχημα με το μηχανάκι. Δεν μου έχει πει τίποτα για τον Φιλόπουλο. Τον ρώτησα αν ξέρει και μου είπε ότι έφυγε αμέσως. Δεν έφτασε ποτέ στο χώρο των επεισοδίων. Τα σπίτια μας είναι κοντά στο νεκροταφείο και περνάμε από μέσα για να κόψουμε δρόμο. Δεν νομίζω ο Νίκος να χλεύαζε ποτέ την οικογένεια του Φιλόπουλου».
Αμέσως μετά, κατέθεσε ο θείος του Νίκου Βαγιόπουλου, Χρήστος Νικολαΐδης:
«Τα επεισόδια τα είδα στις ειδήσεις, δεν ξέρω τίποτα. Λόγω υγείας δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει. Σαν άνθρωπος δεν έχει δώσει δικαιώματα. Δουλεύει για την οικογένειά του».
 Σειρά πήραν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Βασίλη Ρουμπέτη. Ο γαμπρός του, Ηλίας Βαρελόπουλος, κατέθεσε τα εξής:
 «Κάναμε πολλές προσπάθειες να μιλήσουμε εκείνη την ώρα που γινόντουσαν τα επεισόδια, αλλά ήμουν κοντά στη ραπτική μηχανή και δεν τον άκουγα. Είχε τσακωθεί η κοπέλα του με τη γυναίκα μου και μιλούσαμε γι’ αυτό. Εγώ τον άκουγα καθαρά, αυτός δεν με άκουγε. Δεν άκουγα κόσμο.
Άκουσα για τα επεισόδια όταν γύρισα σπίτι και τον ρώτησα μετά. Η φωνή του ακουγόταν ήρεμη. Μου είπε ότι έμαθε για τα επεισόδια από τη μητέρα του. Μου είπε ότι δεν ήταν εκεί και ότι τον έμπλεξαν άδικα.
Τον ξέρω από το 2003 που παντρεύτηκα την αδερφή του. Εκείνη την περίοδο είχε βάλει στόχους στη ζωή του. Είναι καλός πατέρας και εργατικός. Ήταν αλεξιπτωτιστής με ειδικότητα χειριστής ελαστικής λέμβου στο στρατό».
 Σε ερωτήσεις που του έκαναν η εισαγγελέας της έδρας, ο πρόεδρος και η πολιτική αγωγή, ανέφερε τα εξής:
 «Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχει μαχαίρι, δεν το χρειάζεται. Έχει μόνο μπέργκιν, στις πορείες».
 «Μου είχε πει ότι δούλευε εκείνη την ώρα. Δεν τον ρώτησα που ακριβώς ήταν. Είμαι σίγουρος πως δεν ήταν στα επεισόδια. Λίγες ώρες μετά το συμβάν δεν άκουγα φασαρία, άρα πιστεύω πως δεν ήταν εκεί».
«Προσπαθούσα να βρω χρόνο να τον πάρω. Μπορεί να έκλεισα το κοπτικό. Μπορεί να πήγα τουαλέτα και να τον καλούσα» (σ.σ. σε ερώτηση γιατί τον καλούσε συνεχώς και με κλήσεις 15 δευτερολέπτων)
«Τον Βασίλη τον μεγάλωσε ο πατριός του. Έδινε όλα τα χρήματα στη μητέρα του. Δεν γνωρίζω αν έχει στάνταρ πελάτες στο ταξί, αλλά νομίζω ότι μου είχε πει πως είχε».
 Ακολούθως, κατέθεσε η μητέρα του Βασίλη Ρουμπέτη, Βασιλική Κατωμέρη:
«Τον βάλαμε κάτω με τον άντρα μου και μας είπε ότι δεν πήγε πουθενά. Από την τηλεόραση τα έμαθα. Τον “φωτογράφιζαν” και γι’ αυτό τον ρώτησα. Τα παιδιά που τον κατηγόρησαν μπορούν να λένε ότι θέλουν.
 Δεν είχα καν το κινητό του Βασίλη. Οι φωτογραφίες που έδειξα τότε στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, ήταν από το ίντερνετ. Δεν υπήρχε ο Βασίλης στις φωτογραφίες. Ο Βασίλης είναι αδύνατος και ψηλός. Στο βίντεο δεν φαινόταν ο σωματότυπος του γιου μου και αυτό ήθελα να αποδείξω στον Τριανταφυλλόπουλο. Έψαχνα να βρω υλικό όταν μπήκε φυλακή και το βίντεο εγώ το προσκόμισα στην εκπομπή από το ίντερνετ. Τις φωτογραφίες τις κατέβασα μόνη μου, δεν μου τις έδωσε κάποιος. Πήγα σε φωτογράφο για να τις τυπώσω. Το βίντεο δεν το έχω. Δεν θυμάμαι που το βρήκα. Αργότερα το πέταξα. Τι να το κάνω;
 Τον είχαν χτυπήσει στον Κορυδαλλό. Με ανησύχησε αλλά δεν έφταιγε. Πρωτόδικα του έχει επιβληθεί 26 μήνες φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν έχει εμπλακεί άλλη φορά.
 Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Δεν ήταν παθιασμένος με τον Ολυμπιακό. Δεν πήγαινε στο γήπεδο. Είχε σταματήσει να πηγαίνει εκείνο το διάστημα. Μόνο όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός εδώ πήγαινε. Δεν έπαιρνε μέρος σε επεισόδια. Δεν είχα ακούσει ποτέ το όνομα του Φιλόπουλου και δεν ήξερα ότι δούλευαν μαζί.
 Άκουσα τι έγινε στις ειδήσεις και τον πήρα τηλέφωνο για να το συζητήσουμε. Σκέφτηκα ευτυχώς δεν πάει το παιδί μου σε επεισόδια και τον πήρα. Τώρα δεν θυμάμαι που ακριβώς ήταν. Για να είχα καταθέσει ότι ήταν στον Πειραιά, θα ισχύει. Δεν θυμάμαι από πιο νούμερο τον κάλεσα. Όταν μιλήσαμε δεν άκουγα θόρυβο γύρω του. Δεν είχε κάτι να κρύψει για να μην μου πει που ήταν.
 Δεν ξέρω γιατί μπλέκουν το παιδί μου. Παιδιά είναι και μιλάνε. Δεν με νοιάζει τι λένε τα παιδιά, αλλά το τι πιστεύω εγώ. Δεν θυμάμαι αν τον έχω ρωτήσει γιατί τον μπλέκουν. Την ώρα που τον συνέλαβαν δεν είχε ούτε γρατζουνιά πάνω του.
 Στην αστυνομία τον χτύπησαν άσχημα και οι αστυνομικοί του έλεγαν “καλώς τον φονιά”. Και έτσι ο Βασίλης κατάπιε τον σταυρό του.
 Το κινητό του Βασίλη το κατέστρεψε η Άννα (σ.σ. σύζυγος Ρουμπέτη) γιατί, όπως μου είπε, πανικοβλήθηκε από τις κατηγορίες. Δεν είχε τίποτα το κινητό του Βασίλη. Ο ίδιος μου το είχε πει. Δεν θυμάμαι αν ρώτησα τον Βασίλη ή την Άννα. Δεν έχει σημασία το κινητό του Βασίλη γιατί δεν έχει τίποτα».
-Σε ερωτήσεις για το αν ο Βασίλης Ρουμπέτης έχει κατηγορηθεί για κάποιο φόνο στην Ηλεία και αν είναι στη φυλακή ο φυσικός του πατέρας, απάντησε όχι και στις δύο.
 Τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο οικογενειακός φίλος του κατηγορούμενου, Βασίλη Ψυκάκου, Θεόδωρος Σερεμετάκης:
 «Τον είχα υπάλληλο στην καφετέριά μου από το 1994 έως το 1996. Ήμασταν και εποχιακοί στον Δήμο το 2006. Για τα επεισόδια δεν συζητήσαμε τίποτα. Όσον αφορά το γνωστό βίντεο, ξέρω ότι πήγε στη ΓΑΔΑ και παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός. Δεν τον ρώτησα άμεσα αλλά απ’ ότι συζητήσαμε μου είπε ότι προσπάθησε να τον προστατέψει τον Φιλόπουλο από άλλους που θα πλησίαζαν. Δεν ξέρω πόσο έμεινε πάνω από τον Φιλόπουλο.
 Τον ξέρω 35 χρόνια. Στην γειτονιά δεν έχει μαλώσει με κανέναν, ούτε αυτός, ούτε η οικογένεια του. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα.
 Δεν ήταν οργανωμένος σε σύνδεσμο. Ήταν φίλαθλος. Εάν στο γήπεδο ήταν οπαδός δεν μπορώ να το ξέρω. Στο μαγαζί μου, μίλαγε σαν φίλαθλος. Στη δουλειά του ήταν κύριος».
 -Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής αν η φράση «έτσι γ...νε τα Μανιατάκια μ..ή π….να», εκφράζει τα φιλανθρωπιστικά αισθήματα του κατηγορούμενου, ο Θ.Σερεμετάκης απάντησε: «Δεν έχει πάει ποτέ στη Μάνη, άρα αυτό που λέει είναι άτοπο. Και στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να τον προστατέψει».
 -Σε ερώτηση της εισαγγελέως και της δικηγόρου του Ψυκάκου για το πώς μπορεί ένα φίλαθλος να μετατραπεί σε οπαδό, απάντησε: «Στο γήπεδο όταν έχεις αβάντα πέντε χιλιάδες άτομα, συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Δεν έχω δει τον Βασίλη να συμπεριφέρεται οπαδικά για την ομάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της οικογένειας του Μιχάλη Φιλόπουλου, προσκομίστηκαν:
 -Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Βασίλη Ρουμπέτη (αναγνώστηκε και φαίνεται ότι στο επίμαχο διάστημα 15:30-16:30 δεν υπάρχουν εισερχόμενες κλήσεις).
-Υπεύθυνη δήλωση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την εγκυρότητα του βίντεο της οικογένειας (δόθηκαν οι φωτογραφίες αλλά δεν τις δέχτηκε το δικαστήριο αν δεν προβληθεί το βίντεο).
 -Επιστολή του Χρήστου Σακάτη μέσα από τη φυλακή προς την οικογένεια.
-Φωτογραφίες από τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, όπου φαίνεται ο Βασίλης Ρουμπέτης να πανηγυρίζει μέσα στο γήπεδο (επισκοπήθηκαν). Η δικηγόρος του Β. Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, σχολίασε: «Δεν προκύπτει από πού τις βρήκαν και ποιος τις προσκομίζει».
 Η Ιωάννα Κούρτοβικ είπε ότι η μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Ρουμπέτη, κ. Κουσίδου, υπεβλήθη σε μια σοβαρή επέμβαση και δεν μπορεί να προσέλθει στο δικαστήριο. Ο Θέμης Σοφός αναρωτήθηκε: «Αφού δεν βρήκαν τη Χουσίδου πώς βρήκαν τη βεβαίωση για ασθένεια»; Η κ. Κούρτοβικ απάντησε πως η βεβαίωση είναι από το 2010, τότε που έγινε η επέμβαση, ενώ και τώρα που πάλι βρίσκεται σε νοσοκομείο, δεν μπορούν να την εντοπίσουν.
 Προσκομίστηκαν επίσης:
-κατάσχεση κινητού του Μιχάλη Φιλόπουλου και το σημείωμα-χαρτάκι του Μπίρμπα που έλεγε για τον Ρουμπέτη.
-κατάσχεση κινητού χωρίς sim που παραδόθηκε από άγνωστο άνδρα στον Ανδρέα Φιλόπουλο και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν του Μιχάλη.
 Στη διάρκεια της δίκης υπήρξε ένταση μεταξύ του Ανδρέα Φιλόπουλου και της Ιωάννας Κούρτοβικ με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τις φωτογραφίες. Ο πατέρας του Μιχάλη αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε.
 Οι δύο επόμενες συνεδριάσεις για την υπόθεση που οδεύει προς το τέλος της, προγραμματίστηκαν για τη Δευτέρα 11/6 και την Τετάρτη 13/6.

Ρεπορτάζ: Νίκη Διβητάρη, Χριστίνα Τσίρμπα
Επιμέλεια: Άρης Ασβεστάς

Χούλιγκαν ύποπτος για «συμβόλαιο θανάτου»

Η απόπειρα φόνου στην Ηλεία «δείχνει» νεαρό που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία Φιλόπουλου, λέει η Αστυνομία



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2010, 06:45

 

Βασικός ύποπτος για
«συμβόλαιο θανάτου» με στόχο έναν 45χρονο ποινικό στην Ηλεία είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για τη συμπλοκή χούλιγκαν στην Παιανία, τον Μάρτιο του 2007, που κόστισε τη ζωή στον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο ! Πρόκειται για έναν 26χρονο από τη Νίκαια, ο οποίος αναζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση προ μερικών ημερών στην περιοχή της Αμαλιάδας εναντίον του σεσημασμένου και καταδικασθέντος για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών Διονύση Ντούρου. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούσαν για υπόθεση «ιδιαίτερα σοβαρή» , αφού το θύμα της επίθεσης είχε συσχετιστεί στο παρελθόν με το οργανωμένο έγκλημα στην Αττική, με κυκλώματα φυλακών και επίορκων αστυνομικών.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της 9ης Ιουνίου στο χωριό Ροβιάτα του Δήμου Αμαλιάδας. Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο του πατέρα του άτυχου άνδρα. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε τον 45χρονο από απόσταση 10 μέτρων στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. Ακολούθως το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρίου όπου νοσηλεύεται ως σήμερα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Διονύσης Ντούρος θεωρείται ότι είχε δραστηριοποιηθεί σε μεγάλη ομάδα μπράβων των δυτικών προαστίων και του Πειραιά. Ακόμη φαίνεται ότι από την περίοδο 1998-1999 είχε συνεργασία με άλλον ποινικό από τη Θεσσαλία, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μπήκε στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό γιατί φαίνεται να παρέδιδε μέσω Κρήτης όπλα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική επίθεση η μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο μάρκας Ηyundai παρακολουθούσαν τον Ντούρο. Ενας από τους κατοίκους συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου και τον παρέδωσε στους αστυνομικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το ΙΧ ανήκε στον προαναφερόμενο χούλιγκαν.

Ο 26χρονος, που διαμένει στη Νίκαια, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε συμπλοκές και ληστεία. Επιπλέον ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου, λίγο πριν από αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στη δίκη, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Αθωώθηκε τελικά, όπως εξάλλου και 24 εκ των 27 κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση.

Οι αστυνομικοί μετά την ανακάλυψη του συσχετισμού της επίθεσης στην Αμαλιάδα με το ΙΧ του χούλιγκαν τον αναζήτησαν στην κατοικία του στη Νίκαια. Ωστόσο σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
«έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης». Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε ξαφνικά στις αστυνομικές αρχές του Πύργου ο πατέρας του 26χρονου, ο οποίος διαμένει στο Αίγιο, υποστηρίζοντας ότι άκουσε για την αναζήτηση του Ηyundai και εμφανίστηκε αυτοβούλως για να δώσει εξηγήσεις.


Σημείωσε ότι εκείνη την ημέρα είχε ζητήσει το ΙΧ του γιου του προκειμένου να επισκεφθεί κάποιους «γνωστούς» του στην Αμαλιάδα. Ωστόσο περιέπεσε σε αντιφάσεις και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές του Πύργου. Του ασκήθηκε δίωξη για συνέργια στην εγκληματική επίθεση. Ο νομικός εκπρόσωπός του, δικηγόρος κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε συμμετοχή και κατηγορήθηκε αδίκως.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση του χούλιγκαν, αφού διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του βρέθηκε και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που είναι ίδιου ακριβώς τύπου με αυτή στην οποία επέβαινε ο δράστης της επίθεσης, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο «Βήμα». ». Οι αξιωματικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο την εντολή για τη δολοφονία του Ντούρου να έδωσε κρατούμενος «νονός» των δυτικών προαστίων.

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Η ποινική δραστηριότητα του Διονύση Ντούρου (διπλανή φωτογραφία), ο οποίος είναι το θύμα της επίθεσης στο χωριό της Αμαλιάδας, καταγράφεται ως εξής:

1997 Πυροβολεί για προσωπικές διαφορές δύο νεαρούς. 1998 Συνεργάζεται με αστυνομικό σε εμπόριο ναρκωτικών. Στην περιοχή της Αμφισσας πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών. 1999 Μαζί με άλλους τρεις ποινικούς προχωρεί σε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων. Ακολουθεί καταδίωξη στην ορεινή Κορινθία όπου σκοτώνονται δύο από τους συνεργούς του και συλλαμβάνεται.

2006 Συλλαμβάνεται στην Αμαλιάδα για κατοχή και διακίνηση 56 γραμμαρίων κοκαΐνης. 2009 Τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας. Υποστήριξε ότι η εκρηκτική ύλη προοριζόταν για
«παράνομη αλιεία».


2010 Πυροβολείταιστο χωριό Ροβιάτα του Δήμου Αμαλιάδος.        ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΒήμαΒήμα