sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Κατασκευασμένα στοιχεία καταγγέλλει ύποπτος για τη δολοφονία

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι, που βρίσκονται προφυλακισμένοι, δεν βρίσκονταν καν στα επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Λαυρίου το Μάρτιο του 2007.
Η μητέρα ενός από τους κατηγορούμενους είπε πως ο γιος της είναι τοξικομανής και ότι τη μέρα που έχασε τη ζωή του ο 25χρονος Μ. Φιλόπουλος, είχε πάει για να πάρει τη δόση του από το πρόγραμμα μεθαδόνης στο οποίο συμμετέχει. Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, πήγε στο σπίτι. Επίσης σημείωσε ότι το παιδί της δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στα επεισόδια λόγω προβλήματος που έχει στο πόδι.
Η ίδια είπε ότι τρεις ή τέσσερις μέρες μετά τα επεισόδια ο γιος της, της είχε ζητήσει χρήματα για να πληρώσει δικηγόρο. Της είπε ότι χρειαζόταν τον δικηγόρο γιατί είχε εμπλακεί στα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η μητέρα του όμως δεν τον πίστεψε όπως είπε γιατί εκείνη ήξερε ότι το παιδί της την ημέρα των επεισοδίων ήταν στο σπίτι.
Ο πρόεδρος της επισήμανε ότι και στην κατάθεση της στην αστυνομία και στην ανακρίτρια είχε πει ότι ο γιος της ήταν στα επεισόδια, αλλά η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι «μπερδεύτηκε» και το είπε αυτό. Για την κατάθεση στην αστυνομία που φέρει και την υπογραφή της, ισχυρίστηκε ότι δεν την διάβασε γιατί δεν είχε τα γυαλιά της μαζί και είπε πως δεν έπρεπε να την είχε υπογράψει.
Η αρραβωνιαστικιά του δεύτερου κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι εκείνος δεν συμμετείχε στα επεισόδια γιατί εκείνη την ημέρα δούλευε. Επίσης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή, της είπε ότι βρίσκεται άδικα προφυλακισμένος και ότι στην αστυνομία τον πίεσαν να καταθέσει διάφορα πράγματα.
Ο πρόεδρος παρενέβη και την ρώτησε γιατί κατέστρεψε το κινητό του κατηγορουμένου αφού θα μπορούσε να προσφέρει χρήσιμα στοιχεία για την αστυνομική έρευνα. Εκείνη απάντησε ότι εκείνες τις μέρες «κυκλοφορούσαν πολλές φήμες» και ότι εκείνη «δεν ήθελε να ξέρει τίποτα» για όλα όσα ακούγονταν.
Κατάθεση έδωσε τη Δεύτερα και ένας αστυνομικός που ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα στη Γενική Ασφάλεια όπου εργαζόταν από άγνωστο, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η φωνή που ακουγόταν σε βίντεο τραβηγμένο με κινητό από τα επεισόδια ήταν συγκεκριμένου ατόμου που βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων.
Η δίκη για τη δολοφονία Φιλόπουλου θα συνεχιστεί την Τετάρτη