sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Ο Μπίρμπας είδε τους δολοφόνους»

                                          Ο Μπίρμπας είδε τους δολοφόνους                                                21/05/2012
Με την κατάθεση της μητέρας του δολοφονηθέντα, Αφροδίτης Φιλοπούλου, ενός οπαδού του Παναθηναϊκού και ενός μάρτυρα κατηγορίας ενός εκ των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε τη Δευτέρα για πέμπτη μέρα η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Την Τετάρτη προβάλλονται τα βίντεο και το οπτικοακουστικό υλικό από το φονικό της Λεωφόρου Λαυρίου.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας, η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφέρθηκε στην κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα, Νίκου Βασιλάτου, κάνοντας λόγο για αοριστία στις καταθέσεις, τόσο του ιδίου, όσο και των Μπίρμπα (Ηλίας Κωνσταντακόπουλος), Αντωνίου.
«Ο Βασιλάτος ήταν ο πιο ευάλωτος, ο πιο αδύναμος και πιέστηκε από την αστυνομία να πει για τον Ρουμπέτη. Η ειλικρινής του κατάθεση, είναι αυτή στο ακροατήριο. Πιέστηκε και απειλήθηκε με παραπομπή στο δικαστήριο και έτσι κατέθεσε αυτά που θέλανε».

Πρώτος μάρτυρας την πέμπτη μέρα της δίκης, ήταν ο Γ.Η., οπαδός του Παναθηναϊκού. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ήμουν στο γήπεδο, αλλά όχι μπροστά στο συμβάν. Στο γήπεδο μάθαμε για τις συγκρούσεις και ότι υπήρχε νεκρός. Αυτό που έμαθα ήταν ότι ο Μιχάλης έπεσε κάτω και έμεινε πίσω.

Δεν γνωρίζω τους κατηγορούμενους. Ότι κατέθεσα στη ΓΑΔΑ τα είχα μάθει από τις εφημερίδες. Δεν θυμάμαι. Μπορεί να μου τα είπε ο Βασίλης Γαλανάκης. Στη ΓΑΔΑ πάντως, οι αστυνομικοί και με χτύπησαν και με απείλησαν
Για τους κατηγορούμενους, Βασίλη Ρουμπέτη και Χρήστο Σακάτη, ο Γ.Η. είπε: «Δεν μπορώ να αναφερθώ στα κουτσομπολιά που ακούγονταν τότε για τον Ρουμπέτη. Δεν μπορώ να καταδικάσω έτσι έναν άνθρωπο. Για τον Σακάτη δεν άκουσα τίποτα ποτέ. Αλλά οι ναρκομανείς είναι οι πιο επικίνδυνοι, διότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν εάν σκοτώσουν κάποιον».

Επόμενη μάρτυρας ήταν η μητέρα δολοφονηθέντα Μιχάλη Φιλόπουλου, Αφροδίτη Φιλοπούλου, η οποία σημειωτέον δεν είχε καταθέσει στον πρώτο βαθμό διότι δεν της το είχε επιτρέψει το δικαστήριο. Οι αναφορές της αφορούσαν κυρίως τον Ηλία Κωνσταντακόπουλο (σ.σ. με το παρατσούκλι Μπίρμπας), μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση (σ.σ. ήταν μπροστά στο φονικό) ο οποίος –σύμφωνα με τις μαρτυρίες- κρύβεται στον Καναδά. Μεταξύ άλλων, η Αφροδίτη Φιλοπούλου ανέφερε:

Μετά την κηδεία του Μιχάλη, ο Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. Μπίρμπας) κρύφτηκε στην Φοινικούντα. Πήγε ο σύζυγος μου δύο φορές να τον βρει, αλλά δεν τον βρήκε. Με μεσολάβηση τρίτου, την τρίτη φορά κλείστηκε ραντεβού και τον βρήκε. Όταν συναντήθηκαν, ο Μπίρμπας είπε στον άντρα μου, “κύριε Ανδρέα, ξέρω αλλά φοβάμαι να μιλήσω. Όλοι ξέρουν, γιατί να μιλήσω μόνο εγώ που με χτυπήσανε κιόλας;”. Ξέρω ότι ήταν πολύ καιρό στο νοσοκομείο γιατί τον χτύπησαν άσχημα και του είπαν ότι αν μιλήσει θα βρεθεί σε χαντάκι. Είμαι σίγουρη ότι έχει δει τους δολοφόνους του Μιχάλη.

Ο Μπίρμπας μας ανέφερε πολλές φορές το όνομα του Ρουμπέτη. Ό,τι ήταν εκεί. Όλος ο κόσμος έλεγε ότι ο Ρουμπέτης βγαίνει και λέει “εγώ σκότωσα τον Φιλόπουλο”!

Αργότερα ήρθε κάποιος στο νοσοκομείο που είχα την κόρη μου και μου είπε ότι ο Ρουμπέτης έκανε κι άλλο φόνο στο Νομό Ηλείας, νομίζω στην Αμαλιάδα. Λένε ότι ο πατέρας του τα έχει πάρει όλα πάνω του και γι’ αυτό και είναι στη φυλακή τώρα. Ξέρω ότι ο Ρουμπέτης έχει μαχαιρώσει κι άλλον στον Κορυδαλλό. Είμαι σίγουρη ότι ο Ρουμπέτης ήταν ένας από τους δολοφόνους του παιδιού μου

Στο σημείο εκείνο, η δικηγόρος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, διαμαρτυρήθηκε για τα λεγόμενα της Αφροδίτης Φιλοπούλου, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να υπενθυμίζει στη μητέρα του Μιχάλη πως «ο Ρουμπέτης έχει λευκό ποινικό μητρώο».

Η κα. Φιλοπούλου συνέχισε:

Ο Ψυκάκος παρουσιάστηκε στην αστυνομία τρεις μέρες μετά. Τρεις μέρες κρυβόταν στη Μάνη. Στο γνωστό βίντεο που μιλάει εκείνος, ξέρει ποιος είναι δίπλα του και πρέπει να τον πει.

Για τον Σακάτη μόνο το γράμμα που μας έχει στείλει ξέρω. Για τον Βαγιόπουλο έχω να καταθέσω ότι ήρθε από το νεκροταφείο που ήμουν στον τάφο του Μιχάλη, και γέλαγε, ήρθε για να μας κοροϊδέψει.σε αυτό το σημείο ο βαγιόπουλος ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο : και ειπε πως περασε απο εκει επειδη εχει δικους του ανθρώπους θαμμένους εκει ενω καποιος εκ των συνηγορων ειπε πως πήγαινε στο σπιτιτου{στο πρωτο δικαστηριο ειπε πως πέρναγε για να πάει σπιτι του.} αμεση η απαντηση της μητερας του μιχαλη κυριε προεδρε εγω εχω κατασκηνωση εκει εξι χρονια τωρα και δεν τον ειδα ποτε ουτε πριν ούτε μετά το συμβάν.Η κα. Φιλοπούλου συνέχισε: Την επόμενη μέρα ήρθαν με μηχανή δύο άγνωστοι και μας έβρισαν, μας είπαν που…ες και καρ…ες.

Όσο για τον Γ.Η., στο πρωτοβάθμιο μας είπε ότι ο ταξιτζής (σ.σ. Ρουμπέτης) ήταν με το ταξί του προπομπός και μαζί μία μηχανή. Και είπε στον άντρα μου έξω από την αίθουσα: “Αυτά δεν λέγονται στο δικαστήριο κύριε Ανδρέα”
Το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα-οπαδό του Παναθηναϊκού, Γ.Η., να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της μητέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Εκείνος απάντησε:
«Δεν το επιβεβαιώνω. Δεν το είπα ποτέ αυτό», για να απαντήσει η Αφροδίτη Φιλοπούλου: «Φοβάται τους Ολυμπιακούς κύριε πρόεδρε. Αλλά έξω από το δικαστήριο τον είδα να μιλάει με τον Ρουμπέτη και τον Ψυκάκο».

Τελευταίος μάρτυρας, κατέθεσε ο Νεκτάριος Μαυρής, ο οποίος δεν έχει σχέση με την επίδικη υπόθεση, ωστόσο έχει «προηγούμενα» με τον κατηγορούμενο Βασίλη Ψυκάκο και προσήλθε για να τα καταθέσει.

Αρχικά, η δικηγόρος του Ψυκάκου μίλησε για «εμπάθεια» που υπάρχει από την πλευρά του μάρτυρα, ενώ ο Μαυρής προσκόμισε στο δικαστήριο τις μηνύσεις που έχει υποβάλλει στο παρελθόν κατά του κατηγορούμενου. Ο Βασίλης Ψυκάκος εξερράγη: «Έχουν βαρέσει τη μητέρα μου κύριε πρόεδρε. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση, έχουμε μια οικογενειακή διαμάχη», με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να του κάνει συστάσεις να ηρεμήσει.

Ο Νεκτάριος Μαυρής ανέφερε: Ο Ψυκάκος ήρθε με μια συμμορία μπράβων στο σπίτι μου να χτυπήσουν τον αδερφό μου. Μάλιστα ζήτησε από έναν μπράβο το όπλο. Τα θυμάμαι τα άτομα. Αυτό έγινε δύο μήνες πριν τα επεισόδια στην Παιανία (σ.σ. στο σημείο εκείνο έβγαλε από μια τσάντα δύο ματωμένες μπλούζες που όπως υποστήριξε, φόραγαν ο ίδιος και ο αδερφός του, τη μέρα που –σύμφωνα με όσα κατέθεσε- τον επισκέφτηκαν ο Ψυκάκος και οι μπράβοι).

Δεν ισχύει ότι ο Ψυκάκος έχει πρότερο έντιμο βίο. Δέχομαι ακόμα και τώρα απειλές γι’ αυτό εδώ το δικαστήριο. Με απειλεί για να μην έρθω να καταθέσω

Μετά την κατάθεση του Μαυρή, το δικαστήριο ανέγνωσε τις καταθέσεις σε αστυνομία, ανακρίτρια και πρώτο βαθμό, ορισμένων μαρτύρων που δεν ήρθαν στο παρόν δικαστήριο να καταθέσουν. Παράδειγμα, του Ηλία Κωνσταντακόπουλου, με τον δικηγόρο της οικογένειας Φιλόπουλου, Θέμη Σοφό, να παρατηρεί ότι οι καταθέσεις του Βασιλάτου, του Κωνσταντακόπουλου και του Γ.Η. για το πώς έγιναν τα περιστατικά, συμπίπτουν, συνεπώς η αληθής από τις καταθέσεις του Βασιλάτου (που έχει μηνυθεί δις από την οικογένεια για ψευδομαρτυρία), είναι αυτή στην ανακρίτρια και όχι αυτή σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Η επόμενη συνεδρίαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων για την υπόθεση, ορίστηκε για την Τετάρτη 23/5 και μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και οπτικοακουστικού υλικού που αφορούν τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου.