sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΞΎΠΝΗΣΕ ΜΝΉΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ


Κούγιας: «Επεισόδια σε βάρος μου στην Κόρινθο»

Ακολούθως ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Στις 9/3 έγινε ένα τηλεφώνημα στον Τσακογιάννη. Αυτό που θέλω να δείξω ποια είναι τα πραγματικά σκουπίδια. Σύμφωνα με τις νόμιμες υποκλαπείσες συνομιλίες, στις 13/3 σε συνομιλία του Τσακογιάννη  με Γιάννη Παπαδόπουλο, παλιός οδηγός του Γκαγκάτση. Στην συνομιλία λέει ο κοριός για τον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κουντούρης είναι ενήμεροι πως θα οργανωθούν επεισόδια εναντίον μου. Οπαδοί της Θύρας 7 πήγαν για να κάνουν φασαρία και να με χτυπήσουν στην Κόρινθο. Είναι 4 μέρες μετά τις 9 του μηνός. Έχει ασκηθεί αυτοτελής ποινική δίωξη για τη συμπεριφορά αυτών που διοργανώνουν επεισόδια στα γήπεδα. Δεν έχει σχέση με την κακουργηματική οργάνωση. Ήρθαν 5 φουσκωτοί χωρίς λαιμό, τους βιντεοσκόπησαν, έφυγαν σαν κύριοι. Παρέδωσα τις φωτογραφίες στον κ. Καλόφωνο και κάνει προσπάθειες να διαπιστώσει τις ταυτότητές τους. Ναι μεν έχουμε κασέτες αλλά και γεγονότα. Αυτό για το σκουπίδι. Ήταν πρόεδρος της Super League (σ.σ. Βαγγέλη Μαρινάκη) και κάθεται και συνεννοείται με τον Παπαδόπουλο και φαίνεται ότι ούτε ο Πάριος δεν έχει δώσει τόσα, όσα ο Παπαδόπουλος στα DVD. Θα έπρεπε ο κ. Μαρινάκης να έχει διαβάσει την δικογραφία. Σε αναφορά στον Άρειο Πάγο είχε πει ότι κάποιοι ίσως χρησιμοποιούν το όνομα του κ. Μαρινάκη.
ΠΗΓΉ



Το προφίλ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα
14/09/2008
Σοβαροί και φαινομενικά αδιάφοροι, ένας ένας, κατά τη σειρά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, παίρνουν τις θέσεις τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι είκοσι επτά κατηγορούμενοι για το μακελειό στην Παιανία, κατά τη διάρκεια του οποίου δολοφονήθηκε ο οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος. Αδιαφιλονίκητος αρχηγός ανάμεσά τους, με αέρα και χαρακτηριστική άνεση στις κινήσεις του, ξεχωρίζει ο 40χρονος Μιχάλης Κουντούρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού. Κάθεται στο μέσον της πολυπληθούς ομάδας των κατηγορουμένων. Στα αριστερά του, δυο θέσεις πιο κει, ο Μιχάλης Μπεκάκος, εξίσου άνετος. Είναι οι δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων για τον φόνο, οι οποίοι ξεχωρίζουν στη δίκη, όπως ακριβώς και στην ομάδα· τους οποίους αναγνωρίζουν ως «αρχηγούς του στρατού», «οργανωτές της Θύρας 7».
Ο Μ. Κουντούρης παρέμεινε ήρεμος ακόμη και όταν ο αδελφός του θύματος, Χρήστος, καταθέτοντας την Παρασκευή, είπε ότι δεν σταμάτησε την εγκληματική του δράση στην Παιανία. Πρωτοστάτησε, κατέθεσε ο Χρήστος Φιλόπουλος, και στα τελευταία επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγώνα με την κυπριακή Ανόρθωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Τον Κουντούρη, τον Μπεκάκο και άλλους πέντε εκ των κατηγορουμένων είχε κατονομάσει λίγο νωρίτερα ως δολοφόνους του γιου του, από το βήμα του μάρτυρα, ο κ. Ανδρέας Φιλόπουλος. Ο πατέρας του θύματος προειδοποίησε μάλιστα το δικαστήριο ότι οι μάρτυρες φοβούνται να καταθέσουν όσα είπαν στον ίδιο για τον ρόλο των δύο, αλλά και των Ιωάννη Ανδρόνικου, Αναστάσιου Πούλου, Βασίλειου Ρουμπέτη, Χρήστου Σακάτη και Βασίλειου Ψυκάκου - τους ανθρώπους που, όπως είπε, σκότωσαν το παιδί του.

Μαζί με τους επτά για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου κατηγορούνται επίσης οι Απόστολος Κοράκης και Νικόλαος Φραγκέσκος-Βαγιόπουλος. Στο ίδιο δικαστικό... έργο παίζουν άλλοι 18 κατηγορούμενοι, αλλά οι ρόλοι τους είναι διαφορετικοί. Εντεκα ανήκουν σε αυτούς που συνελήφθησαν επί τόπου στην Παιανία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά αν και ανήκουν στην εγκληματική ομάδα δεν συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Οι υπόλοιποι επτά συνελήφθησαν όχι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε τα επεισόδια αλλά ως υπεύθυνοι των κατά τόπους συνδέσμων, στα γραφεία των οποίων, για λόγους που θα κληθούν να εξηγήσουν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λοστοί, ρόπαλα, μαχαίρια, κλομπς σιδηρογροθιές, σε ένα από αυτά και ναρκωτικά.

* Μιχάλης Κουντούρης

Είναι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατηγορουμένους, γύρω στα 40. Μένει στον Πειραιά και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού. «Είναι ο αρχηγός του στρατού» λένε άνθρωποι του Ολυμπιακού, με ενεργό παρουσία στους αγώνες της ομάδας. «Αυτός οργανώνει τη Θύρα 7». Σύμφωνα με το βούλευμα, είναι «από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας, πρόσωπο που δίνει κατευθύνσεις και οδηγίες στους άλλους, θεωρείται ένας από αυτούς που κατηύθυναν την όλη επιχείρηση, έλαβε δε ενεργό μέρος στην ανθρωποκτονία σε βάρος του Φιλόπουλου τον οποίο χτύπησε με μαχαίρι». Ο ίδιος αποδέχεται ότι πήγε στην Παιανία κατά τον επίδικο χρόνο, αλλά υποστηρίζει ότι δεν έλαβε μέρος στα επεισόδια.

ΠΗΓΉ ΒΉΜΑ