sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟ ???????


τραγική ήταν και η εικόνα της μάνας του Μιχάλη Φιλόπουλου, Αφροδίτης, η οποία μετά την αξιοπρεπέστατη στάση που είχε τηρήσει κατά την τρίμηνη διαδικασία, όπως και ολόκληρη η οικογένεια, έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας: «ο Μιχαλάκης μου δεν ησύχασε, δεν δικαιώθηκε».





















ΔΙΚΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:3 ΕΝΟΧΟΙ Κ 20 'ΑΘΩΟΙ' ΚΑΤΑ ΤΗΝ 'ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..?????


ΚΟΙΤΑ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ

«Δεν δικαιώθηκε ο Μιχάλης»
Εφεση επί της πρωτοβάθμιας απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρόκειται να ασκήσει η οικογένεια Φιλόπουλου, η οποία αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια όχι μόνο την τρίμηνη ακροαματική διαδικασία αλλά και τη χθεσινή ημέρα και την έκδοση της απόφασης. Το ότι πρόκειται να ασκηθεί έφεση το επιβεβαίωσε ο συνήγορος της οικογένειας Θέμης Σοφός, ο οποίος από τη Βόννη όπου βρίσκεται, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, είπε: «Οι τρεις από τους εννέα έχουν ήδη καταδικαστεί. Η δίκη αυτή θα συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό, ακόμη και για κάποιους που έχουν ήδη αθωωθεί».
Οπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Σοφός, έφεση πρόκειται να κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Βασίλη Ρουμπέτη, για τον οποίο η αθωωτική απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία. Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν μετά την απόφαση πως έφεση είναι πιθανό να ασκήσει και ο ίδιος ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε προτείνει την ενοχή του Βασίλη Ρουμπέτη ως φυσικού αυτουργού, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος.
«Τον σκότωσαν δεύτερη φορά»Η μητέρα του Μιχάλη Φιλόπουλου, Αφροδίτη, μίλησε στον Sentra 103,3 λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. «Δεν δικαιώθηκε ο Μιχάλης, έπρεπε να πληρώσουν και άλλοι» είπε η κυρία Φιλοπούλου και πρόσθεσε: «Εχω πολλά παράπονα. Εμένα μου στέρησαν το παιδί μου. Δεν με ευχαρίστησε καθόλου αυτό σήμερα. Εκτιμώ και εγώ ότι ο Σακάτης είναι το εξιλαστήριο θύμα. Δεν βάζω όμως και το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, αλλά έπρεπε να πάνε κι άλλοι μέσα».
Για το ότι η μητέρα του Χρήστου Σακάτη, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ζήτησε από το γιο της ν' αυτοκτονήσει, η κυρία Φιλοπούλου είπε: «Εκλαψα ως μητέρα. Δεν είναι πράγματα αυτά, να λέει μια μάνα στο παιδί της να αυτοκτονήσει. Θα το συνεχίσω. Δεν θα αφήσω τον Μιχάλη μου έτσι. Πρέπει να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο Μιχάλης σήμερα αδικήθηκε. Ηταν ένα παιδί γεμάτο ζωή. Μου το στέρησαν το παιδί μου. Ηταν σαν να το σκοτώσανε πάλι. Σήμερα έπρεπε να δοθεί μια λύση ικανοποιητική για τον Μιχάλη. Αλλα περίμενα και άλλα είδα. Οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά».
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεκαέξι από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής και ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή των 19 από τους 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων πέντε και για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.
Τέλος, η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί σε νέο ανακριτή για να γίνει έρευνα για το αν προκύπτει το αδίκημα της συμπλοκής για οπαδούς και των δύο ομάδων.
Σοβαρότατα επεισόδια και εκνευρισμός ΣανιδάΕιχαν περάσει λίγα δευτερόλεπτα από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν περίπου 50 με 60 οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν την εμφάνισή τους από τα στενά γύρω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας που βρίσκεται απέναντι από την αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Η ομάδα αυτή των οπαδών του Παναθηναϊκού, που ήταν από νωρίς το πρωί γύρω από το Εφετείο και κάποιοι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με κουκούλες, κράνη και μάσκες επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί, που συγκράτησαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι ήταν ο στόχος της επίθεσης και επιχείρησαν να κινηθούν προς την πλευρά των «πράσινων» οπαδών για να απαντήσουν, απάντησαν με δακρυγόνα και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο για αρκετή ώρα, καθώς οι οπαδοί προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Η αστυνομία έκλεισε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς οι οδηγοί αρχικά έκαναν όπισθεν και αναστροφή στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν τα επεισόδια.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, κατέβηκε από το γραφείο του στο δρόμο και ζήτησε το λόγο από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, διότι δεν έγινε ούτε μία σύλληψη. Στη συνέχεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποχώρησαν κομβόι με 50-60 μηχανάκια, συνοδεία αστυνομίας και έπειτα από μισή περίπου ώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε πλήρως και η κυκλοφορία, που είχε διακοπεί από την τροχαία λόγω των επεισοδίων, αποκαταστάθηκε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ανατροπή της εισαγγελικής πρότασηςΕνδιαφέρον μετά την αθωωτική απόφαση για τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων, των 16 από τους 27, έχει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Επαμεινώνδα Βρακατσέλη, ο οποίος είχε προτείνει την ενοχή των 19 από τους 27 κατηγορουμένους. Ο κ. Βρακατσέλης στην πρότασή του είχε προτείνει τη φυσική αυτουργία δύο κατηγορουμένων και καταδικάστηκε ο ένας και την απλή συνέργεια τριών και τελικά καταδικάστηκαν δύο. Για τον Τάσο Πούλο, που ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή για φυσική αυτουργία και τελικά αθωώθηκε, το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν ήταν στη Λαυρίου, όπως στη Λαυρίου δεν ήταν, σύμφωνα με την απόφαση, και οι Γιάννης Ανδρόνικος, Μάκης Μπεκάκος και Τάσος Κοράκης.
Ο εισαγγελέας είχε προτείνει ακόμη την ενοχή 12 ατόμων για το αδίκημα της έκρηξης που είναι κακούργημα, καθώς και για συμμετοχή σε συμμορία, αφού πρότεινε να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε πλημμεληματική για σύσταση συμμορίας, αλλά τελικά το δικαστήριο τους αθώωσε όλους, προχωρώντας σε πλήρη ανατροπή της εισαγγελικής πρότασης.



ΥΣ...ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ....


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ.???????

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ισόβια για τη δολοφονία του Φιλόπουλου.???????



Τρεις από τους συνολικά 27 κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου, κήρυξε ένοχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας για φυσική και απλή συνέργεια στο φόνο. Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια τον Χρήστο Σακάτη ως φυσικό αυτουργό,????? και σε 10 χρόνια φυλάκιση τους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψικάκο ως συνεργούς.?????? Και οι δυο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Άλλοι οκτώ κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη οπλοκατοχή, και καταδικαστήκαν σε φυλάκιση από 3 έως 7 μήνες με τριετή αναστολή. Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων που διαμαρτύρονταν για την απόφαση, πέταξαν μολότοφ κατά της αστυνομικής δύναμης έξω από το Εφετείο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, που τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε μετά από πολύμηνη διαδικασία την απόφασή του για την υπόθεση των επεισοδίων στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, το Μάρτιο του 2007 μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που κόστισαν τη ζωή του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Σακάτης κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του άτυχου νεαρού και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Δύο ακόμη, ο Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψικάκος, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους επιβλήθηκε δεκαετής κάθειρξη στον καθένα με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Βαγιόπουλο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στον Ψικάκο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές από τριών έως έξι ετών φυλάκισης με αναστολή σε οκτώ ακόμη κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους για παράνομη οπλοκατοχή. Ανά περίπτωση αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Οι υπόλοιποι 16 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής και ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή 19 από τους 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων πέντε και για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.???????????????