sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ισόβια για τη δολοφονία του Φιλόπουλου.???????



Τρεις από τους συνολικά 27 κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου, κήρυξε ένοχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας για φυσική και απλή συνέργεια στο φόνο. Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια τον Χρήστο Σακάτη ως φυσικό αυτουργό,????? και σε 10 χρόνια φυλάκιση τους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψικάκο ως συνεργούς.?????? Και οι δυο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Άλλοι οκτώ κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη οπλοκατοχή, και καταδικαστήκαν σε φυλάκιση από 3 έως 7 μήνες με τριετή αναστολή. Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων που διαμαρτύρονταν για την απόφαση, πέταξαν μολότοφ κατά της αστυνομικής δύναμης έξω από το Εφετείο στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, που τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε μετά από πολύμηνη διαδικασία την απόφασή του για την υπόθεση των επεισοδίων στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, το Μάρτιο του 2007 μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που κόστισαν τη ζωή του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Σακάτης κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του άτυχου νεαρού και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Δύο ακόμη, ο Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψικάκος, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους επιβλήθηκε δεκαετής κάθειρξη στον καθένα με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον Βαγιόπουλο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στον Ψικάκο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές από τριών έως έξι ετών φυλάκισης με αναστολή σε οκτώ ακόμη κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους για παράνομη οπλοκατοχή. Ανά περίπτωση αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Οι υπόλοιποι 16 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής και ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή 19 από τους 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων πέντε και για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.???????????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: