sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Την Τετάρτη η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη Φιλόπουλου



Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία των απολογιών των 27 συνολικά κατηγορουμένων για συμμετοχή στα επεισόδια της Παιανίας, τον Μάρτιο του 2007, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο νεαρός οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος. Την ερχόμενη Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Επαμεινώνδας Βρακατσέλης, αναμένεται να εκφωνήσει την πρότασή του για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, που στην πλειοψηφία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιχείρησαν να υπερασπιστούν εαυτούς, ανακαλώντας όσα είχαν ομολογήσει μετά τη σύλληψή τους.
Εκ των 14 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν χθες, οι εννέα κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Απαντες αρνήθηκαν την κατηγορία, ενώ η ένταση στη δικαστική αίθουσα κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορούμενου Βασίλη Ψικάκου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εκείνος απεικονίζεται στο περίφημο βίντεο πάνω από το πτώμα του Μιχάλη Φιλόπουλου να λέει: «Ετσι γ... τα Μανιατάκια». Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος ανέβασε τους τόνους, εξηγώντας ότι η φράση του παρεξηγήθηκε, καθώς δεν απευθυνόταν όπως είπε στον νεκρό, αλλά σε τρίτο άτομο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της έδρας, αλλά και του πατέρα του Μιχάλη Φιλόπουλου που τελικώς απεβλήθη, για δεύτερη φορά από την έναρξη της δίκης, από τη δικαστική αίθουσα.
ΚΑΤ.: «Ολοι έχουν κολλήσει στη συγκεκριμένη φράση και μας έχουν ξεφτιλίσει».
ΠΡ.: «Μη φωνάζεις».
ΚΑΤ.: «Αγανάκτηση είναι...»
ΠΡ.: «Θα αρχίσω να φωνάζω κι εγώ... Εσύ δεν το είπες;»
ΚΑΤ.: «Εγώ το είπα, αλλά δεν το είπα για τον Μιχάλη. Το βίντεο είναι δέκα δευτερόλεπτα, εγώ έκατσα δέκα λεπτά. Εγώ είχα πει σε αυτούς που τον πλησίαζαν και είχαν μαζευτεί από πάνω του να φύγουν και να μην τον πειράξουν».
ΠΡ.: «Τι εννοούσες με τη φράση που είπες για τα “Μανιατάκια”»;
ΚΑΤ.: «Την ώρα που έδιωχνα δύο άτομα από πάνω του είδα κάποιον με ένα μαδέρι να έρχεται προς το μέρος του και τον φοβέρισα και έφυγε. Ειρωνικά το είπα σε αυτόν»... «Ο,τι έχει περάσει η οικογένεια του κ. Φιλόπουλου το έχω περάσει και εγώ με τον αδελφό μου, που έχασα 17 χρονών».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου. «Δεν ξέρω τι έχει περάσει με την οικογένειά του. Θέλω να μου πει ποιος είπε τη φράση “όποιος ΓΑ... ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ......


Μεταξύ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν χθες ήταν και ο 39χρονος τοξικομανής, ο οποίος προανακριτικά είχε περιγράψει λεπτομερώς τη σκηνή της δολοφονίας, ωστόσο στην ανακρίτρια, αλλά και ενώπιον του δικαστηρίου, ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι είπε ψέματα στη μητέρα του πως βρισκόταν στα επεισόδια, προκειμένου να της αποσπάσει χρήματα τα οποία δήθεν θα έδινε στον δικηγόρο. «Αν είναι αλήθεια αυτά που μας λες, η μητέρα σου σε πήρε στον λαιμό της», σχολίασε ο πρόεδρος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη (12/11), οπότε και θα αγορεύσει ο εισαγγελέας έδρας Επαμεινώνδας Βρακατσέλης.