sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΣΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προβολή τριών βίντεο έγινε χτες κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Τα τρία βίντεο παρουσίασαν διάφορες χρονικές στιγμές, πριν και μετά το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού, στην Παιανία. Αρχικά, είχε αποφασιστεί να προβληθεί το επίμαχο βίντεο με τον Μ. Φιλόπουλο σοβαρά τραυματισμένο και κάποιους από πάνω του να τον βρίζουν, καθώς και ένα το οποίο καταγράφει τη χρονική στιγμή μετά τα επεισόδια και την παραλαβή του φιλάθλου από πλήρωμα του ΕΚΑΒ.
Παρ' όλα αυτά η Πολιτική Αγωγή έδωσε στην έδρα άλλα δύο DVD. Στο ένα, υπήρχε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο του θύματος, πριν από τη συμπλοκή, ενώ το δεύτερο μία τηλεοπτική εκπομπή στην οποία μιλούσαν η μητέρα ενός από τους προφυλακισμένους οπαδούς, αλλά και ένας εκ των κατηγορουμένων. Εξαιτίας των ενστάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, που τόνιζαν πως το υλικό είναι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης και πως η προβολή του θα δημιουργήσει εντυπώσεις, η δίκη διεκόπη αρκετές φορές.
<<>ΣΥΜΕΙΟΤΕΩΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ< >>


Αργότερα, παρουσιάστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μία ανώνυμη επιστολή από την περιοχή του Ναυπλίου προς την οικογένεια του Μ. Φιλόπουλου η οποία - πιθανότατα - εξιστορούσε πτυχές της υπόθεσης. Η πρόθεση της Πολιτικής Αγωγής να αναγνωστεί, προκάλεσε νέα ένταση, με αποτέλεσμα να διακοπεί ξανά η διαδικασία. Τελικά, επειδή ο κατηγορούμενος Χ. Σ. (που είχε αποστείλει επιστολή στην οικογένεια του θύματος και είχε παραμείνει στις φυλακές Ναυπλίου ένα διάστημα) αρνήθηκε πως η επιστολή αυτή είναι η δική του, δε διαβάστηκε στο δικαστήριο. Παράλληλα, κατατέθηκε αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων του ΑΤ Νίκαιας για καταγγελία της μητέρας του θύματος σχετικά με εξύβριση της κόρης της από τον κατηγορούμενο Ν. Β., στις 15 του περασμένου Σεπτέμβρη. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη έξω από το Γ' νεκροταφείο όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν φραστικά στην αδελφή του θύματος.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.

Η χτεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης πέντε εκ των κατηγορουμένων. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Οκτώβρη.