sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι για τη δολοφονία του παιδιού μου»


Θέλω να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι για τη δολοφονία του παιδιού μου». Ο κ. Ανδρέας Φιλόπουλος πατέρας του 22χρονου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, που δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2007 στην Παιανία, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού. Στο εδώλιο κάθονται 27 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Οι υπόλοιποι βαρύνονται με αδικήματα που αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις οπλοκατοχή, ναρκωτικά, κ.ά. Η συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι οπαδοί του Ολυμπιακού – ανάμεσά τους και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας – και μόνο ένας είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.
Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα «οι εννιά κατηγορούμενοι χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα τον Μιχ. Φιλοπουλο προκαλώντας του κρανιοεγκαφαλική κάκωση, τραύματα με μαχαίρι στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς. Από αυτούς οι πέντε κάνοντας χρήση μαχαιριού τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς. Άλλοι δυο κάνοντας χρήση σιδερόβεργας τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι. Ο όγδοος με πτυσσόμενο γκλόμπ και μαχαίρι τον χτύπησε επίσης επανειλημμένα στο κεφάλι και στους μηρούς».
Ο πατέρας του άτυχου νεαρού τόνισε στο δικαστήριο ότι την ώρα των επεισοδίων ο ίδιος ήταν στην περιοχή της Παιανίας.Δεν γνώριζε, όμως, όπως είπε, ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που συμμετείχαν στις συμπλοκές ήταν και ο 22χρονος γιος του.
Ο κ. Φιλόπουλος κατέθεσε ακόμη ότι κανείς δεν δέχονταν να καταθέσει ως μάρτυρας διότι φοβόντουσαν. «Μόνο όταν άρχισε μια φημολογία ότι η υπόθεση πρόκειται να παραγραφεί άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φιλόπουλος, οδηγός ταξί και πατέρας πέντε ακόμη παιδιών, τόνισε στους δικαστές ότι ολοκληρώθηκε η πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει σε ένα βίντεο, το οποίο είχε τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο. Σε αυτό το βίντεο όπως είπε αναγνωρίζεται η φωνή ενός εκ των κατηγορουμένων. Η πολιτική αγωγή προτίθεται να προσκομίσει στο δικαστήριο και ένα ακόμη οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, το οποίο εκτιμά ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση.
ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος, που κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη για την υπόθεση των επεισοδίων μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Παιανία, στις 29 Μαρτίου 2007.ενώ υποστήριξαν πως ένας από αυτούς "καμάρωνε που σκότωσε το Μιχάλη".
Όπως κατέθεσε ο Ανδρέας Φιλόπουλος, πατέρας του νεκρού, ο κατηγορούμενος, που υπέδειξε, ήταν ο μόνος που γνώριζε το θύμα το οποίο τη μέρα του συμβάντος δεν φορούσε τίποτα, που να προδίδει ότι ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στο σημείο την επίμαχη μέρα οι οποίοι, ωστόσο, δεν γνώριζαν κάτι συγκεκριμένο, καθώς, όπως είπαν, όταν άρχισαν τα επεισόδια, απομακρύνθηκαν
.Νέο βίντεο για την δολοφονία Φιλόπουλου
Σε αυτή την συνεδρία κλήθηκε να καταθέσει ο πατέρας του αποθανόντα. Ο συγγενής του άτυχου, εξιστόρησε το συγκεκριμένο συμβάν .
Μάλιστα κατέθεσε κάποια ονόματα τα οποία εκμαίευσε από τους παρευρισκομένους στο σκηνικό του θανάτου. Σημαντικό γεγονός είναι ότι αναγνωρίστηκε μέσω της μεθόδου της ταυτοποίησης της φωνής, η φωνή που ακούγεται στο βίντεο του σκηνικού της Λαυρίου.
Την Δευτέρα μάλιστα που θα συνεχιστεί η δίκη θα κατατεθεί και δεύτερο βίντεο, το οποίο ουδέποτε έχει δει το φως της δημοσιότητας. Πρέπει να σημειωθεί πως δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από την αίθουσα τελετών Εφετείου Αθηνών.
Ο πατέρας του Μιχάλη κατέθεσε πως έτυχε να είναι κοντά στο συμβάν εκείνη την ημέρα εξαιτίας της δουλειάς που έκανε μαζί μ' ένα φιλικο του πρόσωπο. Τόνισε πως και οι δυό τους είδαν έντονη κινητικότητα, όπου και τους έκανε εντύπωση. Στην συνέχεια ενημερώθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου του.
Αφότου είχε φύγει δέχθηκε το μοιραίο τηλεφώνημα και έτσι γύρισε πίσω. Ο κ. Φιλόπουλος εκτός αυτού επισήμανε πως ήρθαν κάποια άτομα και του έδωσαν ορισμένα ονόματα, τα οποία και τα έθεσε στην διάθεση της δικαιοσύνης. Στην συνέχεια δέχθηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους
δικηγόρους.Στην συνέχεια κατέθεσε ο αδερφός του Μιχάλη Φιλόπουλου, Χρήστος ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τα επεισόδια ενώ ήταν αυτός ο οποίος αναγνώρισε την σωρό του αδερφού του καθώς ο πατέρας του αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Από κει και πέρα έχει ακούσει διάφορα ονόματα που περιπλέκονται στον θάνατο του αδερφού του.
Για πρώτη φορά στην υπόθεση ενεπλάκη και το όνομα του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠAE Oλυμπιακός Γιάννη Tσιρώνη, που είναι μάρτυρας υπεράσπισης. «Mου είπαν στο KAT όταν πήγα στον αδερφό μου ότι όλα αυτά τα οργάνωσε ο κ. Tσιρώνης, αλλά δεν θέλω να το πιστέψω, δεν πιστεύω ότι το έκανε, αλλά ακόμη και να το έκανε, δεν πιστεύω ότι τον ήθελε νεκρό» είπε ο Xρήστος Φιλόπουλος, ενώ ο πατέρας του θύματος ανέφερε: «Oταν πήγα στο KAT άκουγα να λένε τα ονόματα των Tσιρώνη, Kουντούρη, Mπεκάκου. Mου έκανε εντύπωση το όνομα του κ. Tσιρώνη, γιατί τον γνώριζα ως αξιωματικό της αστυνομίας».
Tο περίεργο σημείωμα και ο μάρτυρας-«κλειδί»
O πατέρας του Mιχάλη Φιλόπουλου, Aνδρέας, έκανε λόγο για δύο φίλους του γιου του, οπαδούς του Παναθηναϊκού, τον Aντωνίου και τον Mπίρμπα, του οποίου το όνομα είναι Hλίας Kωνσταντακόπουλος. O Mπίρμπας είναι ο 31ος μάρτυρας στη δίκη και αναμένεται να εξελιχθεί σε μάρτυρα-«κλειδί», αφού ο πατέρας του θύματος στην κατάθεσή του, ξετυλίγοντας το κουβάρι των γεγονότων στο δικαστήριο, είπε: «O Aντωνίου (σ.σ.: φίλος του Mιχάλη που δούλευαν μαζί) έφερε μαζί με τον Mπίρμπα και άλλον έναν στο σπίτι το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Mιχάλης ένα σημείωμα που έγραφε το όνομα του Pουμπέτη. O Mπίρμπας μου είπε ότι ήταν στα επεισόδια και τον Mιχάλη τον σκότωσαν 200 άτομα. Eίναι ?κλειδί? στην υπόθεση ο Mπίρμπας.
Στο χαρτί που μου έδωσαν έγραφε ένα όνομα, Bασίλης Pουμπέτης, ψηλός, 25 ετών και μου είπαν ότι αυτός σκότωσε τον Mιχάλη. Eψαξα και βρήκα γι’ αυτόν, ήταν ο μόνος που γνώριζε τον Mιχάλη γιατί δούλευαν μαζί στα Ψυγεία Eυρώπη και αυτό το έμαθα πριν από τέσσερις ημέρες. O Mπίρμπας μου έδωσε μετά και ένα κινητό που είχε καταστρέψει την κάρτα SIM και μου είπε ότι ήταν του Mιχάλη, αλλά δεν ήταν. Tο κινητό του Mιχάλη το πήρα τελικά από το νοσοκομείο. Eμαθα ότι στη συμπλοκή βρισκόταν και κάποιος Σακάτης, ο οποίος χτύπησε τον Mιχάλη με σιδηρόβεργα.
H μάνα του (σ.σ.: του Σακάτη, που επίσης είναι προφυλακισμένος) πήγε στην Aσφάλεια και είπε ότι ο γιος της το έκανε. Mου είπαν ότι πρωτοστάτησε και ο Kουντούρης που χτύπησε τον Mιχάλη με μαχαίρι. Σε κάποιους φιλάθλους που πήγαν να βοηθήσουν τον Mιχάλη ο Kουντούρης τους είπε ?φύγετε, θα μπλέξετε. Στη συμπλοκή τον Mιχάλη τον χτύπησε και ο Aνδρόνικος. Mου είπαν ακόμη ότι στα επεισόδια ήταν και ο Mπεκάκος, αλλά και ο Ψικάκος, ο οποίος είναι αυτός που ακούγεται στο βίντεο να λέει έτσι γ... τα μανιατάκια?».
Oι μάρτυρες που δεν είδαν και το βίντεο
O πατέρας του θύματος -που είπε ότι η τραγική ειρωνεία ήταν ότι την ημέρα που σκοτώθηκε ο γιος του βρισκόταν τυχαία στην Παιανία για δουλειά, 500 μέτρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος- τόνισε ότι οι περισσότεροι μάρτυρες φοβούνται να μιλήσουν: «Στην κηδεία ήρθε ένας κύριος Mακρής και μου είπε ότι ο γιος του ήταν στα επεισόδια και είχε δει ποιοι χτύπησαν τον Mιχάλη. Mου έδωσε το τηλέφωνό του, αλλά στη συνέχεια απέφυγε να με συναντήσει».
Οπως αναφέρεται αναλυτικά στο βούλευμα για τη σκηνή του φόνου του οπαδού του Παναθηναϊκού, οι εννέα κατηγορούμενοι χτύπησαν επανειλημμένως στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα τον Μιχάλη Φιλόπουλο, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τραύματα με μαχαίρι στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς. Από αυτούς οι πέντε (δηλαδή οι τρεις από τους αρχιχούλιγκαν- πρώην υπαλλήλους της ΠΑΕ, ο οπαδός από την Αγία Βαρβάρα και ο ταξιτζής από τον Κορυδαλλό) κάνοντας χρήση μαχαιριού τον χτύπησαν επανειλημμένως στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς. Αλλοι δύο (δηλαδή ένας άλλος πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ και ο ιδιώτης από το Ιλιον) κάνοντας χρήση σιδερόβεργας τον χτύπησαν επανειλημμένως στο κεφάλι προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Ο όγδοος (επίσης πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), κάνοντας χρήση πτυσσόμενου κλομπ και μαχαιριού, τον χτύπησε επανειλημμένως στο κεφάλι και στους μηρούς. Ο τελευταίος (ο ντιτζέι από τη Νίκαια) κάνοντας χρήση πτυσσόμενου κλομπ και μαχαιριού τον χτύπησε επίσης πολλές φορές στο κεφάλι και στους μηρούς.
Σημειώνεται ότι ο αναφερόμενος ντιτζέι από τη Νίκαια είναι αυτός που ακούγεται σε ερασιτεχνικό βίντεο να καθυβρίζει τον άτυχο Φιλόπουλο όταν αυτός βρισκόταν ημιθανής στον δρόμο
Ο πατέρας του, Ανδρέας Φιλόπουλος κατέθεσε ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες για το συμβάν, όμως φοβούνται να καταθέσουν και ζήτησε από τους δικαστές να βρουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους ενόχους της δολοφονίας του παιδιού του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στη κατάθεσή του, έχει επανειλημμένως ζητήσει, από πολλούς που γνωρίζουν τι συνέβη εκείνη τη μέρα στη συμπλοκή των οπαδών να καταθέσουν, αλλά βρίσκει τα στόματα ερμητικά κλειστά. «Φοβούνται να καταθέσουν», ανέφερε προς το δικαστήριο ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το θύμα δεν φορούσε κάτι που να δείχνει την ομάδα της επιλογής του και πως ο μόνος που τον ήξερε ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων. Μάλιστα όπως είπε, έμαθε εκ των υστέρων ότι αυτός χτύπησε τον γιο του.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με καταθέσεις 10 μαρτύρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: