sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Συμπλοκές οπαδών με ένα τραυματία στην Κωνσταντινούπολη


12 / 05 / 2012
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη.

Οπαδοί των δύο ελληνικών ομάδων συνεπλάκησαν κοντά στην Αγία Σοφία, αρχικά με μπουκάλια και στην συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά σε αρκετούς ξένους τουρίστες, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας προκειμένου να επισκεφθούν το Ναό.

Ένας οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία επενέβη και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι Αστυνομικες Αρχές της Τουρκίας δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.

Μετά το θλιβερό αυτό συμβάν, με απόφαση της τουρκικής αστυνομίας δεν επετράπη η έξοδος σε φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν ήδη εντός του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας.

Μέσα σε αυτό το ηλεκτρισμένο κλίμα σημειώθηκαν γενικευμένες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, έξω από το στάδιο, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τα πούλμαν των οπαδών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οπαδοί του ΠΑΟ επιτέθηκαν σε αυτούς του Ολυμπιακού, με τους δεύτερους να απαντούν στην "πρόκληση". Αποτέλεσμα ήταν συμπλοκές με ρίψεις μολότοφ και καπνογόνων. Όπως έγινε γνωστό, δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και με διερχόμενα Ι.Χ αυτοκίνητα και ταξί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Αλλά τα τα έκτροπα δεν σταμάτησαν στις συγκρούσεις σώμα με σώμα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν στη συνέχεια ένα από τα πούλμαν των
«ερυθρόλευκων» και αφαίρεσαν ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, καθώς και είκοσι εισιτήρια για τον τελικό της Κυριακής που προορίζονταν για φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Είχε προηγηθεί άλλη επίθεση σε βάρος τριών λεωφορείων του Ολυμπιακού, τα οποία από λανθασμένη οδηγία έφθασαν στον ίδιο χώρο που στάθμευαν τα «πράσινα» λεωφορεία.Μετά το λάθος, ακολούθησαν συμπλοκές, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα φίλοι του Ολυμπιακού να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: