sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ισχυρό χτύπημα στη βία οι σύλληψεις οπαδών στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 13/6/2012

Ισχυρότατο χτύπημα στον χουλιγκανισμό εκτιμάται ότι επέφεραν οι διωκτικές αρχές με τη σύλληψη 34 ατόμων-οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διάφορα κρούσματα οπαδικής βίας που εκδηλώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία αναζητά επιπλέον 57 ομοϊδεάτες τους που φέρονται να
«πρωταγωνίστησαν» στα επεισόδια, και άλλα 81 άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι διωκτικές αρχές αναφέρονται σε εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε τις επιθέσεις της σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων άλλων σωματείων και αστυνομικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι τέσσερα άτομα που φέρονται ότι είχαν «ηγετικό ρόλο», καθώς, ήταν αυτοί που επέλεγαν τους «στόχους» και σχεδίαζαν τα «χτυπήματα».
Οι τέσσερις αποκαλούμενοι ως«αρχηγοί» ήταν επικεφαλής γραφείων συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ εκτεταμένη ήταν, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των μελών των συνδέσμων.

Ρόπαλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά από συλλήψεις 34 ατόμων για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η παρουσίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
O διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, τοποθετήθηκε για την υπόθεση λέγοντας τα εξής:

"Χθες τις πρώτες πρωινές ώρας έγινε επιχείρηση 190 αστυνομικών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σ.σ. με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας). Συνελήφθησαν 34 άτομα γιατί τουλάχιστον από το έτος 2010, είτε ως επικεφαλής συνδέσμων είτε ως μέλη είχαν στόχο να διενεργούν επιθέσεις κατά προσώπων και γραφεία συνδέσμων άλλων ομάδων καθώς και διακίνηση ναρκωτικών κυρίως μεταξύ των μελών των συνδέσμων. Η έρευνα ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για "εγκληματική οργάνωση" και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της:"απόπειρας ανθρωποκτονίας","ληστείας","βαριάς σωματικής βλάβης","εμπρησμού","παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες",παραβάσεις του νόμου "περί όπλων" και του νόμου "περί ναρκωτικών"......

Δεν υπάρχουν σχόλια: