sait

sait
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ως το τέλος Ιουνίου η απόφαση για το φονικό!

Ως το τέλος Ιουνίου η απόφαση για το φονικό!

11/06/2012, (8 μέρα)



Με την κατάθεση τριών μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Βασίλη Ρουμπέτη, καθώς και με ανάγνωση εγγράφων, συνεχίστηκε για όγδοη μέρα στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Λεκτική αντιπαράθεση της Αφροδίτης Φιλοπούλου με τη Νένα Χρονοπούλου και ένταση μεταξύ των δικηγόρων! Την Τετάρτη απολογούνται οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Ρουμπέτη εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Εφετείο η γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του Τάσου Μητρόπουλου, Νένα Χρονοπούλου. Μεταξύ άλλων, κατέθεσε:

«Γνωρίζω τον Βασίλη από τον 2005. Τον χρησιμοποιούσα για να με μεταφέρει με το ταξί στο νοσοκομείο για τις φυσιοθεραπείες του παιδιού μου. Την πρώτη φορά με εντυπωσίασε γιατί ήταν ο μόνος που κατέβηκε, με βοήθησε με τις τσάντες και είχε και παιδικό καθισματάκι στο ταξί. Αυτός ήταν ο λόγος που από τότε τον χρησιμοποιούσα 4-5 φορές την εβδομάδα.

Είμαι σίγουρη ότι τη μέρα του φονικού δούλευε με το ταξί. Μπορεί να μετέφερε και εμένα, αν όχι την Πέμπτη (σ.σ. μέρα των επεισοδίων), σίγουρα την Παρασκευή.

Είναι επαγγελματίας, σταθερός χαρακτήρας, δεν λέει ψέματα και είναι άξιος εμπιστοσύνης».
Η Νένα Χρονοπούλου ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή για την παρουσία του Βασίλη Ρουμπέτη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στον τελικό του κυπέλλου:

«Ο Βασίλης μπήκε στο γήπεδο στον τελικό του κυπέλλου, για να φέρει το κύπελλο στο μωρό. Για εμάς μπήκε μέσα. Μας είχε πάει και με το ταξί. Ποτέ ο Βασίλης δεν μας έχει ζητήσει έστω ένα εισιτήριο για κάποιο αγώνα, ενώ γενικά ο κόσμος μας τρελαίνει με τα εισιτήρια».

Για το γεγονός ότι η σύζυγος του Βασίλη Ρουμπέτη (τότε αρραβωνιαστικιά του) του κατέστρεψε το κινητό λίγες μέρες μετά το φονικό, η Νένα Χρονοπούλου ανέφερε: «Η αρραβωνιαστικιά του Βασίλη τον ζήλευε πολύ. Του έχει σπάσει πολλά κινητά».

Μετά την κατάθεση της ηθοποιού και έξω από την αίθουσα, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ εκείνης και της μητέρας του δολοφονηθέντα, Αφροδίτης Φιλοπούλου, που έληξε γρήγορα.


(KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΆΛΗ ΘΥΜΩΣΕ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΆ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)».

Εντός της αίθουσας, η δικηγόρος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, είπε προς την έδρα: «Σήμερα στο κτίριο δικάζονται και τα Ες Ες (σ.σ. εννοούσε τη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη σε άλλο όροφο του Εφετείου). Δεν ξέρω πώς θα φύγω. Δεν είναι δυνατόν να στήνει μάρτυρες η πολιτική αγωγή και να βάζει μητέρες να φωνάζουν για τις εντυπώσεις».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Ρουμπέτη, κατέθεσε και ο Ιωάννης Μπραϊμάκης, εργοδότης του κατηγορούμενου όταν ο τελευταίος δούλευε στα ψυγεία «Ευρώπη», όπου εργαζόταν για ένα διάστημα και ο Μιχάλης Φιλόπουλος:

«Ο Βασίλης δεν μου είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Ήμουν ευχαριστημένος από αυτόν. Τον Φιλόπουλο δεν τον είχα εγώ στο γραφείο μου. Δούλευε για άλλον. Εκ των υστέρων έμαθα ότι δούλευε κι αυτός στα ψυγεία «Ευρώπη». Αποκλείω το να γνωρίζονταν οι δυο τους εντός της δουλειάς, τουλάχιστον εντός ωραρίου».

Τέλος, κατέθεσε και ο Παναγιώτης Ζαχαράκης, κουμπάρος του Ρουμπέτη (σ.σ. έχει βαφτίσει την κόρη του κατηγορούμενου):

«Τον Βασίλη τον ξέρω δέκα χρόνια. Είμαι φίλος με τον πατριό του, ενώ έκανε δουλειές και για μένα με το ταξί. Εγώ τον πιστεύω σε αυτά που λέει. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι ένα ήρεμο και καλό παιδί.

Δεν γνωρίζω αν έχει άλλη εμπλοκή με τη δικαιοσύνη και αν έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Γι’ αυτή την υπόθεση ξέρω ότι είχε φάει ξύλο. Επίσης, δεν γνωρίζω που υπηρέτησε τη θητεία του.

Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και πολλές φορές τον προκαλώ κιόλας. Ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας».
Εξάλλου, η δικηγόρος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατέθεσε αίτημα προς το δικαστήριο ώστε να παραστεί και να καταθέσει ο ιατροδικαστής και να πει ποια χτυπήματα ήταν τα θανατηφόρα. Το αίτημά της απορρίφθηκε, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Φιλόπουλου, Θέμης Σοφός βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει:

«Για πρώτη φορά φαίνεται να αναγνωρίζετε ότι το μαχαίρι του Ρουμπέτη μπορεί να ήταν ένα από τα φονικά όπλα κατά του Μιχάλη Φιλόπουλου. Με το αίτημα σας φαίνεται ότι δεν το αποκλείετε».

Γενικότερα, πάντως, υπήρξαν συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των δικηγόρων της οικογένειας και της Ιωάννας Κούρτοβικ, που ο πρόεδρος του δικαστηρίου φρόντιζε να «σβήνει» εν τη γενέσει τους.

Το δικαστήριο, τέλος, ανέγνωσε:

-Την ιατρική γνωμάτευση για τον μάρτυρα Κοσμά Δημητρά (δεν δύναται να μετακινηθεί)

-Την υπεύθυνη δήλωση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί γνησιότητας των όσων προέβαλε η εκπομπή του

-Την επιστολή του Χρήστου Σακάτη προς την οικογένεια Φιλόπουλου τον Μάρτη του 2008

-Τις ιατροδικαστικές εκθέσεις

-Τις μαρτυρικές καταθέσεις των Δημητρά και Κουρατζή

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 13/6 και θα περιλαμβάνει τις απολογίες των κατηγορούμενων. Την Τρίτη 19/6 θα αγορεύσει η εισαγγελέας και την Παρασκευή 22/6 θα αγορεύσουν οι δικηγόροι. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου η δίκη θα έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: